State of the art
Η στασιμότητα των παγκόσμιων αποθεμάτων ιχθυαλεύρων και ιχθυελαίων έχει οδηγήσει τον τομέα των υδατοκαλλιεργειών σε διαρκή αναζήτηση νέων και κατάλληλων εναλλακτικών πρώτων υλών για τις ιχθυοτροφές. Οι προνύμφες εντόμων, ως πηγές διαιτητικής πρωτεΐνης, και τα μικροφύκη, ως πηγές διαιτητικού λίπους, παρουσιάζουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να καταστήσουν αυτές τις πρώτες ύλες αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις. Μέχρι σήμερα, ωστόσο, η επιστημονική γνώση αναφορικά με την αξιολόγηση αυτών των συστατικών είναι ελλιπής.